Пожелание за Рожден ден - традиции и съвременност

Ако искате пожелания за рожден ден да измислите за интелигентен човек, то със сигурност трябва сериозно обмисляне да включва изборът ви. За всеки човек неговият рожден ден е един от най-важните в живота му – денят, в който е обграден от вниманието и обичта на близките и приятелите си, той е в центъра на събитието, получава много картички с оригинални и добронамерени пожелания за рожден ден, подаръци – това е денят, когато се случва за него онова, което пожелае.

 

Когато на някого много държим, ние се стремим така да направим, че да го зарадваме и изненадаме с особено приятни пожелания за рожден ден, да му вдъхнем кураж, надежда, сигурност, че желанията му от този ден ще се сбъднат, да го накараме да се усмихне; пожеланията ни да хареса. Заради всички тези именно емоции толкова много обичаме рождения си ден –  да караме другите около нас да се усмихват и ние да се усмихваме с тях, да споделим щастието си.

 

Както знаете добре ние сме народ, малко консервативен, но в никакъв случай това не може за недостатък да се приеме – напротив, Ще открием в бита и културата традициите, които като нация са ни оформили, а също и така самите пожелания за рожден ден са се появили, за имен дни, любовните наричания и пожелания за сватба или берекет в нашия живот. Когато се срещат двама души или се разделят, те пожелания си отправят - за здраве, финансови благополучия, късмет и т.н. Всъщност пожелания за рожден ден трябва да са кратки, но благодарение на народната мъдрост са се превърнали в удобен начин да кажем на ближния си с няколко думи колко много го ценим и обичаме. Тази сбитост и подбраност на точните думи, конкретността, липсата на излишни елементи, са обособили в нещо специално тези пожелания за рожден ден и други тържества, като удобен и красив начин своите чувства да изразим.

 

Не винаги, обаче, е лесно да измислим забавно и оригинално пожелания за рожден ден или имен ден и да направим добро  впечатление. Независимо дали искате пожеланието във фейсбук статус да споделите, с sms или лично да го поднесете - самото измисляне на такова може чак толкова просто да не е. Но е най-добре  да импровизирате и да си дойде от вас посланието, а не клишета за пожелания за рожден ден от интернет да взаимствате и да копирате. Ако все пак решите да ползвате готови пожелания - мястото е тук

{START_COUNTER}